Postayla Yapılan Etkinlikler

KÖY OKULLARINA POSTAYLA KİTAP

Bu projemizde yardımlarınızla genelde Ankara’nın doğusundaki Köy İlköğretim okullarına ulaşmayı arzuluyoruz. İLKYAR’ın 1977’den beri gerçekleştirdiği çocukların seviyelerine uygun kitapların gönderildiği bu projemizde bir köy okulu için 100-130 arasında kitap gönderiliyor. Eminiz çocukların duygularını, öğretmenlerin düşüncelerini okudukça daha fazla yardım edecek, bizi tanıdıkça İLKYAR’da gönüllü olmayı isteyeceksiniz. Yardımınızın her bir kuruşunun çocukların seveceği kitaplara dönüşeceğini, bağışınızdan hiç bir şekilde vakıf masraflarına aktarım yapılmayacağına postalama parası dahi ödenmeyeceğine emin olmanızı diliyoruz. Kitap alırken yayınevlerinden %40 ve üzeri indirim alınıyor.

ÖZEL GÜNLER

İLKYAR’a her sene hâlâ ayaklarında kara lastik olan çocukların olduğu okullardan bot ve mont istekleri gelmekte. Biz de Kış Bastırmadan ve Yılbaşı döneminde 200 civarında çocuğa bot, mont, çorap ve şekerleme gönderiyoruz.

MİNİK ÖĞRETMENLER

Köy çocuklarının gelişimini ve eğitimini destekleme amacıyla, okulöncesi veya ilkokul 1. 2. ve 3. sınıf öğrencilerine yaz aylarında ortaokulda okuyan öğrenciler tarafından ders verme ve etkinlikler yapılabilmesi için döküman ve malzeme yardımı projesi.

TATİL KİTAPLARI

İLKYAR tarafından seçilen okullardaki bütün öğrencilere yaz tatiline çıkmadan önce yaşlarına uygun birer adet okuma kitabı gönderme projesi. Aynı sınıftaki öğrencilere farklı kitaplar seçilir. Bu kitapları yaz tatilinde okuduktan sonra arkadaşları ile değiştirip başka kitapları da okumaları önerilir. Yaz tatili bitip okula tekrar başlarken kitaplar çocuklar tarafından sınıf kitaplığına getirilir.