Okullara Gidilerek Yapılan Etkinlikler

ANI KÜTÜPHANESI VE HER ÇOCUĞA BIR KİTAP

Düzenlenen projelerde gidilen her yatılı bölge okulunun kütüphanesine yaklaşık 300-400 civarında kitap hediye ediliyor ve bir anı kütüphanesi kuruluyor. Kütüphanede bulunan her kitabın ön sayfasına kütüphane kimin anısına kurulmuşsa o kişinin isminin yazılı olduğu mühür basılıyor. Kütüphaneye bir de o kişinin adına hazırlanmış çerçeve asılıyor. İLKYAR’ı tanıtan, etkinlikleri anlatan bir kitabın içinde bağış yapanın hitabı ve anısı hazırlanan kişinin özgeçmisi de yer alıyor. Ayrıca gidilen her okulda her çocuğa bir Tübitak popüler bilim kitabı hediye ediliyor. Hediyeler verilirken çocukların yaşlarına, seviyelerine uygun olmasına özen gösteriliyor. Bu kitaplarda anı kütüphanesindeki kitaplar gibi adınıza mühürleniyor.
Günün 24 saatini ve hafta sonlarını yatılı okulda geçiren çocuklara okuma alıskanlığı kazandırma, okumayı sevdirme amaç ediniliyor. Kütüphanede ders kitapları bulundurulmuyor. Hikaye, şiir kitaplarının yanısıra bilim ve teknik içerikli kitaplar da kütüphanede yer alıyor. Türk masallarından, Türk yazarlarından çok çesitli popüler kitaplara kadar, dünya klasikleri çocuklarımızın hayatlarına renk katıyor. Öğretmenlerimizi de unutmuyoruz. Onlar içinde 25-30 civarında çocukların eğitimiyle ilgili kitaplar raflardaki yerlerini alıyor. Kitapları seçen ekip çocuklardan, öğretmenlerden, yazarlardan ve anne-babalardan olusuyor. Kitapları seçerken içlerinde politik herhangi bir görüşün olmamasına son derece özen gösteriliyor.

OYUNCAK ODASI

Oyuncak odaları genellikle oyuncakların konulabileceği ve öğrencilerin kolaylıkla oynayabileceği fiziksel bir mekan ayırabilen okullarda kuruluyor. Yatılı okullarda 6-7 yaşlarında okula başlayan çocuklarımız için kurulan oyuncak odaları, yaşları daha büyük ama oyun oynamamış çocuklarımızın kullanımına da sunulabiliyor. Büyük çocuklara yönelik de stratejik oyuncaklar bu kapsamda satın alınıp, çocukların hem haftasonlarını eğlenceli geçirmeleri, hem de gelişmeleri sağlanıyor. Oyuncaklar alınırken oyuncakların sağlam, kaliteli, kullanışlı, eğitici-öğretici olmasına dikkat ediliyor. Oyuncak odası için bağış yapan kişinin ismine, oyuncak odasında bir anı çerçevesi bırakılıyor, İLKYAR kitabında anı bilgileri ve çocuklara hitabınız yer alıyor.

BAŞARILI ÇOCUKLARA ÖDÜLLER

Yine her okulda başarılı öğrencilere ödüller veriliyor. Etkinlikler sonrası sınıf birincilerine, ikincilerine, ve üçüncülerine özel hediyeler, kırtasiye malzemelerinden oluşan ödüller dağıtılıyor. Hediyeler her okulda 12 çocuğa veriliyor.